Voorraad

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In het menu voorraad bevindt zich de producten database en alle bijbehorende informatie. Kies onderstaand het onderwerp waar u informatie over wilt hebben.

Producten

In het producten menu vindt u alle producten die u binnen PARTS-PIM hebt ingevoerd. Binnen dit menu worden producten aangemaakt, aangepast, verwijderd en gedupliceerd. Omdat er veel informatie over dit menu item beschikbaar is hebben wij dit menu een eigen pagina gegeven. Wilt u uitleg over het producten menu en de mogelijkheden dan verwijzen wij u naar Producten.

Categorieën

Categorieën in PARTS-PIM worden voor meerdere doeleinden gebruikt en zorgen ervoor dat u producten juist en effectief kunnen worden ingedeeld. Een juiste categorisering heeft als voordeel dat u uw producten effectief kunt vinden met behulp van het filter in het producten menu en dat deze indeling kan worden gehandhaafd voor e-commerce doeleinden. Categorieën corresponderen met artikelgroepen in diverse ERP systemen en worden naar 2ba doorgestuurd als de serie van het product. In het overzicht ziet u naast de categorieën ook hoeveel producten er aan een categorie zijn gekoppeld. Daarnaast staan de categorieën in direct verband met het merk en type van een product. Hoe u uw product kunt voorzien van een juiste indeling leggen wij uit in het menu Producten indelen.

Binnen de categorieën werken wij met hoofdcategorieën en subcategorieën. Zorg altijd dat u een subcategorie in een product kiest, de gekoppelde hoofdcategorie wordt automatisch voor u ingevuld.

Categorieën van externe producten kunnen automatisch worden aangemaakt bij het importeren van een 2ba selectieprofiel. Deze instellingen maakt u in het tabblad import/export instellingen in het menu stamgegevens binnen het Beheer onderdeel.

Nieuw

Een nieuwe categorie kunt u aanmaken door op de knop nieuw te klikken rechts boven aan in uw scherm. Wij vragen u een aantal waarden in te vullen:

• Titel (De naam of omschrijving van de categorie)
  • Url Alias (Wordt automatisch voor u ingevuld op basis van de titel)
  • Artikelgroep-code (Dient overeen te komen met uw Productgroep of Artikelgroep in uw ERP systeem)
  • Categorie niveau (Plaatsing onder TOP maakt een hoofdcategorie, plaatsing onder een hoofdcategorie maakt een subcategorie)
  • Volgorde (Na opslaan kunt u de plaatsing aanpassen)
  • Product template (Standaard waarde kan blijven staan tenzij anders door WebPixels aangegeven)
  • Publiceren (Ja of Nee, indien nee kan deze niet worden geselecteerd in producten)
  • Toegangsniveau (Standaard openbaar, kan op aangeven van WebPixels worden aangepast in verband met e-commerce doeleinden)

Aan de rechterzijde kunt u een categorie afbeelding plaatsen welke een beeld geeft van de producten die zich in de categorie bevinden. Deze afbeelding kan door tevens aan een e-commerce oplossing worden doorgezonden zodat de afbeelding ook op uw webshop binnen de categorie is te zien.

Sorteren

Als u nieuwe categorieën heeft aangemaakt dan hoeft u de niveau's nog niet te kiezen zoals aangegeven bij het nieuw aanmaken van een categorie. Met de sorteren functie heeft u de mogelijkheid om alle categorieën door middel van drag en drop te verplaatsen en op de juiste plaats te zetten.

Wijzigen

Een categorie kunt u wijzigen door op de titel van de categorie te klikken of door deze te selecteren en rechts boven in uw scherm op de knop wijzigen te klikken.

Verwijderen

Een categorie verwijden doet u door de categorie te selecteren en rechts boven in uw scherm op de knop verwijderen te klikken. Een categorie kan pas worden verwijderd als er geen producten meer aan de categorie hangen. De categorie zal na het verwijderen worden verplaatst naar de prullenbak.

Prullenbak

Verwijderde categorieën komen in de prullenbak terecht. In de prullenbak kunt u nadat u een categorie heeft geselecteerd ervoor kiezen om de categorie te herstellen of definitief te verwijderen. Met de knop terug komt u weer in het categorieën overzicht terecht.

Export lijst CSV

Binnen PARTS-PIM kunt u categorieën exporteren in een CSV (komma gescheiden) bestand, zodat u categorieën kan inlezen in uw ERP systeem. U maakt het bestand door de gewenste categorieën te selecteren en daarna rechtsboven in uw venster op de knop Export lijst CSV te klikken. In het volgende scherm kunt u aangeven welke informatie u nodig heeft in het bestand, in het geval dat u grootboekrekeningen aan heeft staan en deze zijn ingevuld kunt u deze ook mee exporteren in het CSV bestand.

Import

PARTS-PIM biedt u ook de mogelijkheid om uw categorieën te importeren met een CSV, xls of xlsx bestand. Een uitgebreide uitleg over het importeren met behulp van een Excel sheet kunt u vinden in ons artikel Importeren met Excel.

Type Beheer

In het type beheer menu maak je zoals de naam het al zegt typen aan voor producten. Typen kunnen meerdere malen voorkomen per categorie en zij daarom daar dan ook van los gekoppeld. In het artikel Producten indelen leggen wij uit hoe u gebruik kunt maken van typen.

Nieuw

Een type maakt u aan door op de knop nieuw te klikken. U hoeft hier alleen de omschrijving in te vullen, het type nummer telt automatisch op. Heeft u meerdere talen geactiveerd staan dan kunt u de typen ook in deze talen omschrijven.

Wijzigen

Een type wijzigen doet u eenvoudig door op de code van de type te klikken of door deze voor aan de regel te selecteren en de knop wijzigen te gebruiken in de menu balk.

Verwijderen

Verwijderen van een type doet u eenvoudig door deze vooraan de regel te selecteren en de knop verwijderen te gebruiken. Het type word direct verwijderd en zal niet eerst naar een prullenbak worden verplaatst.

Import

Heeft u een hoop typen aan te maken dan kunt u deze ook eenvoudig importeren met een Excel document. In dit geval hoeft u alleen de kopregel "Omschrijving nl" toe te voegen met de omschrijvingen eronder, PARTS-PIM zal zelf de code's toekennen. Mocht u meerdere talen gebruiken dan kunt u deze in de andere kolommen zetten.

Fabrikant

Hier kunt u uw fabrikanten en merken invoeren, desgewenst inclusief de afbeelding van de fabrikant of het merk.

Nieuw

Een fabrikant maakt u aan door op de knop nieuw te klikken in de menubalk. Bij het invullen van een fabrikant zijn een aantal velden verplicht:

• Naam*: De naam van de fabrikant
  • Tweede naam: Eventueel een tweede naam waaronder de fabrikant bekent is.
  • Merk titel*: De naam van het merk waaronder deze bekend is op de datapool, het is belangrijk dat deze overeenkomen.
  • GLN-code: Dit is de code waaronder de fabrikant/merk bekend staat op de datapool, hoewel dit geen verplicht veld is dient deze code altijd gevuld te zijn als u producten van deze fabrikant/dit merk uitwisselt!
  • Merk eigenaar: Hier geeft u aan of u eigenaar bent van het merk. Dit betekend dat u zelf de fabrikant bent of de importeur bent van het merk.
  • Adres gegevens: De adresgegevens zijn niet verplicht, maar wij raden u sterk aan deze informatie altijd in te vullen.
  • Land: Het land is een verplicht veld.
  • Publiceren: Hiermee geeft u aan of de fabrikant of het merk actief is, en niet gepubliceerde fabrikant kan niet worden gekozen in een product.

Wijzigen

Het wijzigen van een fabrikant/merk doet u eenvoudig door op de naam te klikken, of de regel te selecteren en de knop wijzigen aan te klikken in de menubalk.

Verwijderen

Voor het verwijderen van een fabrikant/merk selecteert u de regel die u wenst te verwijderen en klikt u op verwijderen boven in de menubalk. De fabrikant/merk zal in dit geval naar de prullenbak worden verplaatst.

Prullenbak

In de prullenbak vindt u verwijderde fabrikanten/merken, hier heeft u de mogelijkheid deze te herstellen of eventueel definitief te verwijderen.

Import

Grotere hoeveelheden fabrikanten kunt u eenvoudig importeren met behulp van een excel sheet. Onderstaand vindt u de kopregels die u dient te gebruiken bij het aanmaken van een fabrikant/merk.

• Naam*: De naam van de fabrikant
  • Tweede naam: Eventueel een tweede naam waaronder de fabrikant bekent is.
  • Merk titel*: De naam van het merk waaronder deze bekend is op de datapool, het is belangrijk dat deze overeenkomen.
  • GLN-code: Dit is de code waaronder de fabrikant/merk bekend staat op de datapool, hoewel dit geen verplicht veld is dient deze code altijd gevuld te zijn als u producten van deze fabrikant/dit merk uitwisselt!
  • Code: Hier geeft u aan of u eigenaar bent van het merk. Zet in deze kolom een 1 voor Ja en een 0 voor Nee.
  • Adres: Het adres zonder huisnummer.
  • Huisnummer: Het huisnummer.
  • Stad: De stad/plaats.
  • Postcode: De postcode.
  • Land: Aangeduid met de afkorting, dus nl voor Nederland, de voor Duitsland, gb voor Engeland enzovoort.
  • Publiceren: Hiermee geeft u aan of de fabrikant of het merk actief is, Zet in deze kolom een 1 voor Ja en een 0 voor Nee.