FAQ

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op deze pagina vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen per onderwerp. Onderstaand kunt u een onderwerp kiezen waarover u een vraag heeft en kijken of hier al reeds een antwoord op is. Mocht het antwoord op uw vraag niet aanwezig zijn dan verzoeken wij vriendelijk om een ticket aan te maken binnen uw PARTS-PIM omgeving.

Exact Online API verbinding

V: Waarom komen afbeeldingen niet door in onze Exact Online omgeving als wij deze via de API verbinding inzenden?

A: Binnen de API verbinding van Exact is het niet toegestaan om afbeeldingen te verzenden. Mocht u afbeeldingen vanuit PARTS-PIM aan uw producten in uw Exact Online administratie willen toevoegen dan kan er gebruik worden gemaakt van de XML export functie in PARTS-PIM, deze XML bestanden kunt u dan downloaden via uw LOG in PARTS-PIM en met gebruik van de Import/Export functie van Exact Online importeren.

Excel import functie

V: PARTS-PIM ziet lege cellen en kolommen in mijn Excel sheet bij de controle

A: Dit kan voorkomen als u in uw tabel in Excel regels heeft toegevoegd of verwijderd, Excel kan de grenzen van de tabel door deze actie aanpassen en zo kan het zijn dat er lege rijen en kolommen worden meegerekend. Dit kunt u eenvoudig oplossen door bijvoorbeeld uw data te kopieëren en in een nieuwe Excel sheet te plakken, Excel zal op deze manier de tabel grenzen opnieuw bepalen.

Exporteren naar datapool via INSBOU004

V: Als ik een export bestand maak kan ik kiezen voor origineel en wijzigen, wat moet ik hier kiezen?

A: Wij hanteren de regel dat een allereerste aanlevering aan een datapool 'origineel' dient te zijn. Heeft u na de eerste aanlevering wijzigingen aangebracht dan dient u voor de optie wijzigen te kiezen. Het kan voorkomen dat een datapool u vraagt om opnieuw een origineel bestand aan te leveren, dit kunt u op deze manier zelf regelen of u kunt contact met ons opnemen als u onzeker bent wat te doen.