Beheer

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Binnen het menu beheer bevinden zich de menu's die zich richten op instellingen, gebruikers en communicatie binnen de PARTS-PIM software. Denk hierbij aan beheer van stamgegevens, gebruikers, API instellingen en afhandeling van interne mail en tickets.

Stamgegevens

Binnen de stamgegevens wordt diverse informatie opgeslagen m.b.t. uw organisatie en de verbindingen die PARTS-PIM maakt. Hieronder worden de tabbladen en velden binnen het menu toegelicht.

Tabblad Bedrijfsinformatie

Op het tabblad Bedrijfsinformatie wordt basisinformatie van uw onderneming opgeslagen en stellen wij standaard waarden in die binnen uw omgeving worden gebruikt bij het aanmaken en wijzigen van producten en prijzen.

Blok Algemeen

De Adminsleutel, naam en actief vanaf datum worden door WebPixels aangemaakt bij de installatie van de PARTS-PIM omgeving.

Blok Adressen

In het blok adressen worden uw adres- en contactgegevens van uw onderneming opgeslagen, de onderstaande onderdelen kunnen worden ingevuld:

• Adres
  • Stad
  • Postcode
  • Provincie
  • Land (Keuze uit database)
  • Telefoon
  • Fax
  • E-mailadres
  • Website adres

Blok Algemene bedrijf metatags

Binnen PARTS-PIM proberen wij zoveel mogelijk informatie al geschikt te maken voor als u ook gebruik maakt van een e-commerce oplossing. Om uw bedrijf en producten vindbaar te maken op bijvoorbeeld Google of Bing worden de zogenaamde metagegevens gebruikt. Voor de bedrijfsgegevens heeft u de mogelijkheid om onderstaande informatie geschikt te maken:

• Meta titel (Korte omschrijving bedrijf)
  • Meta content (Uitgebreide omschrijving bedrijf)
  • Meta keywords (Sleutelwoorden)
  • Meta robots (Dropdown menu, instelling robot gedrag)
  • Meta auteur (Bedrijfsnaam of contactpersoon)

Blok Financieel

In het blok Financieel worden een aantal basis gegevens opgeslagen in voorinstellingen gemaakt voor het gebruik binnen PARTS-PIM, de volgende velden/opties worden geboden:

• BTW Nummer
  • Valuta (Instelling standaard valuta)
  • Standaard BTW verkoop (Deze waarde wordt standaard ingevuld voor nieuwe verkoopprijzen)
  • Standaard BTW inkoop (Deze waarde wordt standaard ingevuld voor nieuwe inkoopprijzen)
  • Marge berekening actief? (Gaat u gebruik maken van onze automatisch marge berekeningsprogramma?)
  • Marge berekenen vanaf (Gaat u een marge gebruiken vanaf de kostprijs, of een korting toepassen vanaf de verkoopprijs)
  • Grootboek actief (Indien er een API verbinding met uw ERP programma is, dient er grootboek informatie vanuit de PIM te worden aangeleverd?)

Blok Kopertoeslagen kabels

PARTS-PIM heeft de mogelijkheid om voor u de kopertoeslag te berekenen op data en voedingskabels. Hiervoor gebruiken wij formules die zijn gekoppeld aan bepaalde ETIM klassen. De koper toeslag is alleen actief wanneer de volgende ETIM Kenmerken actief en ingevuld zijn: a. Nom. geleiderdoorsnede (etim code: EF000060) b. Totale lengte (etim code: EF000369) c. Aantal polen (etim code: EF001391). Voor meer informatie over de koers kunt u bijvoorbeeld kijken op http://www.westmetall.com/TAEGL.HTM.

De kopertoeslag wordt berekend op de gegevens die u invult in het systeem. Mocht de koperkoers gaan afwijken dan heeft u de mogelijkheid de koers aan te passen, kostprijzen zullen na de wijziging automatisch worden aangepast.

• Basic koperkoers (de basis koperkoers)
  • Actuele koperkoers (de koers waarop u de kopertoeslag wenst te berekenen)
  • Koperformules (Hierin worden de formules gezet voor de typen kabels en het kopergewicht per meter)

Blok Kamer van Koophandel

In dit blok vult u uw KvK gegevens in:

• Nummer KvK
  • Vestigingsnummer
  • Rechtsvorm

Blok Prijslijst Verkoop-/leveringscondities

In dit veld kunt u uw standaard verkoop-/leveringscodities neerzetten in tekst. Deze tekst zal daarna gebruikt worden op de voorkant van de PDF prijslijst zodat uw voorwaarden duidelijk zijn voor uw afnemers.

Tabblad Communicatie

Het tabblad communicatie huisvest de instellingen voor gebruikers en diverse media. De meeste informatie wordt direct bij het installeren van de omgeving ingesteld, mochten er bij de document extensies typen ontbreken die u graag aan uw producten wenst toe te voegen neem dan even contact op met ons.

Blok Gebruikersinstellingen

Bevat de basis instellingen voor het aanmaken van nieuwe gebruikers binnen uw PARTS-PIM gegevens:

• Standaardgroep (Dropdown, wat is het standaard type gebruiker dat u aanmaakt)
  • Min. karakters gebruikersnaam (Dropdown, uit hoeveel karakters dient een gebruikersnaam minimaal te bestaan)
  • Min. karakters wachtwoord (Dropdown, uit hoeveel karakters dient het wachtwoord minimaal te bestaan)
  • Houdbaarheid wachtwoord (Het aantal dagen waarna u een nieuw wachtwoord dient aan te maken)
  • Vergrendel scherm (Het aantal minuten waarna het scherm wordt vergrendeld bij inactiviteit)
  • Automatisch uitloggen (Het aantal minuten waarna u automatisch wordt uitgelogd bij inactiviteit)

Blok Media instellingen

Binnen dit blok zijn de toegestane bestandstypen (extensies) opgenomen die mogen worden geüpload:

• Afbeelding extensies (toegestane afbeeldingen)
  • Media extensies (toegestane video's)
  • Documenten extensies (toegestane documenten)
  • Maximum grootte in mb (maximaal toegestane bestandsgrootte om te uploaden)

Blok Standaard afbeelding instellingen

In de standaard afbeelding instellingen worden de afmetingen ingegeven voor de weergave van de afbeeldingen in het overzicht en in de lightbox. Afbeeldingen in PARTS-PIM dienen bij voorkeur in het vierkant te worden geüpload. Wij raden aan de standaard instellingen te hanteren:

• Max. afm. Thumb br x h (Het aantal pixels in het vierkant waarmee de Thumbnail word opgebouwd, standaard waarde is 300 (300x300 pixels))
  • Max. afm. br x h (Het aantal pixels in het vierkant waarmee de afbeelding bijlage wordt opgebouwd, standaard waard is 1000 (1000x1000 pixels))

Blok Product-media instellingen

In de product-media instellingen worden de afmetingen ingegeven van de afbeeldingen welke van buiten de PARTS-PIM software worden geïmporteerd. Bijvoorbeeld via 2ba, of doormiddel van een koppeling met de Excel import opdracht. Geïmporteerde afbeeldingen worden door PARTS-PIM automatisch naar vierkant bijgesloten.

• Max. afm. Thumb br x h (Het aantal pixels in het vierkant waarmee de Thumbnail word opgebouwd, standaard waarde is 400 (400x400 pixels))
  • Max.afm.origineel br x h (PARTS-PIM biedt de mogelijkheid het originele bestand ook op te slaan, bij waarde 0 zal de foto niet worden geschaald en het origineel worden behouden)
  • Max. afm. br x h (Het aantal pixels in het vierkant waarmee de afbeelding bijlage wordt opgebouwd, standaard waard is 1000 (1000x1000 pixels))

Tabblad Import/Export instellingen

Alle instellingen met betrekking tot het importeren en exporteren van gegevens via INSBOU004 en latere bericht typen worden vastgelegd in dit tabblad.

Blok 2ba exporteren

PARTS-PIM biedt u de mogelijkheid uw product informatie aan 2ba aan te leveren via onze FTP service, dit betekend dat u niet meer zelf de bestand hoeft te downloaden en te uploaden bij 2ba. Voorwaarde is wel dat uw 2ba gegevens staan ingevuld onder de gebruiker in het menu # Gebruikers die de gegevens gaat versturen. U dient de onderstaande informatie in te vullen:

• GLN Leverancier (uw GLN code)
  • Bedrijfsnaam (uw Bedrijfsnaam)
  • Adres (Vestigingsadres)
  • Stad (Vestigingsplaats)
  • Postcode (Postcode)
  • Valuta (De valuta waarin u de producten wenst aan te leveren)

Blok Numerieke instellingen

Hier geeft u aan hoeveel cijfers u achter de komma wilt doorsturen voor de onderstaande onderdelen, deze worden tevens ook op deze manier op de databladen weergegeven:

• ETIM Kenmerken decimalen (het aantal decimalen achter de komma dat u wilt doorsturen voor ETIM Kenmerken)

Blok Extern bulk import/update

Binnen dit blok definiëren wij de instellingen voor het verwerken van een import bestand. Het betreft hier de instellingen voor het inladen van een eigen dataset of het importeren van een selectieprofiel en hoe de updates dienen te worden afgehandeld. Onderstaand een overzicht van de basis instellingen:

• Data inladen als (Dropdown: Intern of Extern. Een intern bestand betreft hier een eigen dataset, een extern bestand betreft hier een selectieprofiel)
  • Import/Update soort (Selecteer hier het bestandstype waarin de updates worden geplaatst)
  • Import/update documenten (Geef aan of je alleen productdata, alleen pricecatalogue of beiden wenst te importeren)
  • Categorie importgroep (Geef aan hoe PARTS-PIM de opbouw van categorieën dient af te handelen)
  • Opbouw parent categorie (Geef aan hoe de hoofdcategorie dient te worden aangemaakt)
  • Opbouw child categorie (Geef aan hoe de subcategorie dient te worden aangemaakt)
  • Omschrijving gebruiken van (Wilt u de productomschrijvingen gebruiken van de Fabrikant / het merk of de leverancier)
  • Onderhoud afnamegroepen (Stel in hoe u afname en kortingsgroepen wilt verwerken)
  • Fabrikant exclusief leverancier ja of nee
  • Artikelcode gebruiken van Fabrikant/Merk of Leverancier
  • Statuscode gebruiken van Fabrikant of van Leverancier (dit heeft betrekking op de status van een product bijv. inlopend, lopend, uitlopend, vervallen. Een product wat bij een fabrikant is vervallen kan nog worden verkocht door de leverancier)
  • Type actief (Geef aan of u in het import bestand de typen wil importeren van de producten. Kiest u voor niet actief dan kan u deze zelf beheren)
  • Prijs soort (Geef aan of de prijzen die in het import bestand inkoop- of verkoopprijzen zijn. In het geval van een intern bestand zijn het vaak verkoopprijzen, in het geval van een extern bestand zijn dit vaak inkoopprijzen)

Daarnaast kunnen er aan de geïmporteerde producten een aantal standaard eigenschappen worden toegekend. Deze eigenschappen kunt u later per product wijzigen:

• Inkoop (standaard aan zorgt dat de inkoopprijzen worden verwerkt)
  • Voorraad (Geef aan of de producten die u importeerd standaard voorraad producten zijn)
  • Verkoop (Vallen deze producten binnen uw verkoopassortiment? Staat deze optie aan dan heeft u de mogelijkheid tot het aanmaken van verkoopprijzen)
  • Webwinkel (Dient het product naar uw webwinkel te worden overgezet ja of nee)
  • 2ba artikeldata (Gaat u uw eigen prijsinformatie terugleveren aan 2ba?)
  • 2ba productdata (Bent u producteigenaar en heeft u een intern bestand geladen zet dan deze functie aan, u levert dan de productinformatie ook terug aan 2ba)

Blok INSBOU004 - Artikeldata.xml settings

Met onderstaande instellingen geeft u aan hoe u updates wenst te verwerken, hou hier vooral rekening met handmatige aanpassingen welke u gaat uitvoeren in het geïmporteerde bestand! LET OP! Zet deze instellingen bij een eerste import altijd allemaal aan, met uitzonderingen van de onderdelen die u niet wilt importeren.

• Artikeldata Categorie (Indien u de producten zelf categoriseert kiest u voor nee)
  • Artikeldata Omschrijving (Maakt u gebruik van de leveranciers omschrijvingen, maar heeft u deze aangepast kies dan nee om overschrijven te voorkomen)
  • Artikeldata Verpakkingen (Indien u nee kiest worden de verpakkingsgegevens niet opgenomen en heeft u zelf de mogelijkheid deze in te vullen)
  • Artikeldata Titel (Maakt u gebruik van de leveranciers titels, maar heeft u deze aangepast kies dan nee om overschrijven te voorkomen)
  • Artikeldata inkoopprijs (Houdt u zelf de inkoopprijzen bij, kies dan nee zodat de inkoopprijzen niet worden overschreven)
  • Artikeldata verkoopprijs (Indien uw inkoopprijs ook uw verkoopprijs is kies dan ja, zodat verkoopprijzen ook worden aangemaakt)
  • Artikeldata eigenschappen

Blok INSBOU004 - ProductData.xml settings

Met onderstaande instellingen geeft u aan hoe u updates wenst te verwerken, hou hier vooral rekening met handmatige aanpassingen welke u gaat uitvoeren in het geïmporteerde bestand! LET OP! Zet deze instellingen bij een eerste import altijd allemaal aan, met uitzonderingen van de onderdelen die u niet wilt importeren.

• ProductData Categorie (Indien u de producten zelf categoriseert kiest u voor nee)
  • ProductData Type (Indien u zelf de typen beheert kiest u voor nee)
  • ProductData Etim (Als u zelf de ETIM informatie beheert van de producten kiest u voor nee)
  • ProductData Titel (Maakt u gebruik van de fabrikant/merk titels, maar heeft u deze aangepast kies dan nee om overschrijven te voorkomen)
  • ProductData Omschrijving (Maakt u gebruik van de fabrikant/merk omschrijvingen, maar heeft u deze aangepast kies dan nee om overschrijven te voorkomen)
  • ProductData Metagegevens (Vult u zelf de metagegevens in voor de producten kies dan voor nee zodat deze gegevens niet worden overschreven)
  • ProductData Afbeeldingen (Indien u eigen afbeeldingen hanteert kiest u voor nee, afbeeldingen van de fabrikanten worden dan niet opgehaald)

Meta omschrijving genereren Om bij het importeren standaard de Meta omschrijving aan te maken kunt u hier een voorinstelling voor maken, PARTS-PIM zal deze aanvullen met het Merk, uw bedrijfsnaam, Etim klasse en product titel. De voorinstelling kunt u voor meerdere talen maken:

nl=Koop voordelig; gb=Buy cheap; de=Günstig kaufen;

Het uiteindelijke gegenereerde resultaat kan dan zijn: Koop voordelig 'MERK' Producten bij WebPixels Ontwikkeling - Toebehoren voor bewegingssensor - Afdekraam voor PlanoSpot, zilver

Gebruiker Als laatste veld kan er worden aangegeven via welke gebruiker de importbestanden dienen te worden verwerkt.

Tabblad Huisstijl

PARTS-PIM kan ook in uw databladen en prijslijsten voorzien, hiervoor hebben wij een huisstijl menu voorzien waarin u uw eigen huisstijl kan uploaden.

Blok Briefpapier

Het briefpapier wordt gebruikt als stijl voor het aanmaken van de databladen en de pagina's van de prijslijsten. U kunt van ons een sjabloon ontvangen waarmee u uw eigen huisstijl kunt toevoegen. Uw briefpapier dient aan ons sjabloon te voldoen met betrekking tot de aangegeven witruimten (de ruimte wordt gebruikt om de informatie op weer te geven van het product) en te worden geüpload als PDF.

Blok voorkant pdf-prijslijst

Deze Afbeelding wordt geplaatst als cover voor uw PDF-Prijslijsten. U kunt voor iedere taal een cover selecteren, zodat altijd de juiste gegevens in iedere taal worden weergegeven. U kunt op de afbeelding klikken voor een grotere weergave. De basis afbeelding die wij in uw PARTS-PIM omgeving aanleveren kunt u als sjabloon hanteren. Houdt hier ook weer rekening met de witruimte, deze wordt gebruikt om de Titel en voorwaarden van de prijslijst in weer te geven.

Aanbevolen afmetingen zijn 2479 pixels breed bij 3508 pixels hoog.

Blok achterzijde pdf-prijslijst

Deze Afbeelding wordt geplaatst als Achterzijde van uw PDF-Prijslijsten. U kunt voor iedere taal een cover selecteren, zodat altijd de juiste gegevens in iedere taal worden weergegeven. U kunt op de afbeelding klikken voor een grotere weergave.

Aanbevolen afmetingen zijn 2479 pixels breed bij 3508 pixels hoog.

U kunt uw eigen bedrijfslogo laten weergeven als u inlogt op uw PARTS-PIM omgeving, dit doet u door in dit blok uw bedrijfslogo te uploaden.

Tabblad Systeem

In dit tabblad worden door WebPixels alle instellingen ingegeven met betrekking tot verbonden software, websites en services. Wij raden iedereen aan deze instellingen niet te wijzigingen en bij vragen contact op te nemen met WebPixels.

Eenheden

In het eenheden menu worden de eenheden aangemaakt en opgeslagen die gebruikt worden binnen de producten.

Onderhoud | Eenheden

Zodra u op het menu item eenheden klikt komt u in het onderhoudsscherm terecht. Hierin vindt u het overzicht van de eenheden die in gebruik zijn, kunt u deze wijzigen of nieuwe eenheden aanmaken. Via de moersleutel aan de linker kant van de tabel kunt u zelf aangeven welke kolommen u wenst weer te geven in het overzicht.

Mocht u veel eenheden onderhouden dan kunt u de gewenst eenheid eenvoudig opzoeken via het zoekscherm, daarnaast kunt u de eenheden met het filter aan de rechterkant op actief of inactief filteren.

Verwijderen

Door een eenheid te selecteren en op de knop verwijderen te klikken wordt deze eenheid uit het systeem gehaald. Het is niet mogelijk een eenheid te verwijderen welke nog is gekoppeld aan een product, de eenheid dient eerst te worden vervangen in de producten. Pas hierna kan de eenheid worden verwijderd.

Nieuw

Een nieuwe eenheid maak je aan met de knop Nieuw. In het nieuwe venster worden u gevraagd een aantal velden in te vullen, waarbij het ook belangrijk is dat informatie overeenkomt met uw ERP systeem:

• Code (Dit is de aanduiding van de eenheid in uw ERP systeem)
  • 2ba aanduiding (2ba hanteert een aantal standaard aanduidingen, zo kan het zijn dat u bijvoorbeeld een bundel als eenheid hebt deze wordt bij 2ba als stuk verwerkt)
  • Omschrijving (Omschrijving van de verpakking bijvoorbeeld; 200 stuks)
  • Verp. inhoud (Geef aan hoeveel eenheden er in de verpakking zitten)
  • Type (Geef indien beschikbaar een type aan, hiermee wordt standaard informatie beschikbaar)
  • Publiceren (Is de eenheid actief of niet)
  • Taal (geef de taal aan waarin het type is gevuld)
  • Standaard (geef aan of dit uw standaard eenheid is, deze zal bij nieuwe prijzen dan vooraf worden ingevuld)

Wijzigen

Een eenheid kunt u op twee manieren wijzigen; u kunt eenvoudig op de code klikken, of u vinkt het selectievakje voor het product aan en klikt op de knop wijzigen rechtsboven in het scherm.

EAN

Het EAN menu faciliteert in het beheren van uw aangekochte EAN (GTIN) codes. Deze beheert u in het EAN menu.

Onderhoud | EAN-codes

In het overzicht ziet u eenvoudig een overzicht van uw EAN-codes. Dit kunnen de codes zijn van een fabrikant die u vertegenwoordigd en/of uw eigen aangeschafte EAN-codes. In het overzicht ziet u duidelijk welke EAN-codes nog beschikbaar zijn en welke aan een product zijn gekoppeld met het bijbehorende artikelnummer. Het is daarnaast ook mogelijk om losse EAN codes handmatig aan het programma toe te voegen.

Categorie beheer

In het categorie beheer menu vindt u alle categorieën waarvoor u EAN-codes heeft, hier kunt u ook een eigen categorie aanmaken waaraan u losse EAN-codes kunt toevoegen.

Verwijderen

Door een code te selecteren en op de knop verwijderen te klikken verwijderd u deze uit het systeem.

Nieuwe lijst

Via de knop nieuwe lijst kunt u aan een categorie nieuwe EAN codes toekennen.

Wijzigen

Het wijzigen van EAN codes kan op twee manieren; door op de EAN-code in het overzicht te klikken, of door deze te selecteren en rechts boven in het venster op de knop wijzigen te klikken.

EANCOM code 7065

De EANCOM code 7065 database is een overzicht van verpakkingen zoals deze door GS1 zijn geclassificeerd. Het betreft hier de om verpakking van het product, deze informatie is voor u beschikbaar bij het invullen van de verpakkingsgegevens.

Belangrijk om te weten is dat deze database ook wordt gehanteerd door 2ba. U heeft de mogelijkheid zelf verpakkingen aan te maken, maar hiermee loopt u het risico dat uw berichten kunnen worden afgekeurd doordat deze verpakkingen niet worden herkent.

In het overzicht kunt u eenvoudig de verpakking herkennen aan de afbeelding welke bij de verpakkingen worden weergegeven. Daarnaast vindt u er de code en de omschrijving van de verpakkingen. Ziet u deze gegevens niet dat kunt u via de moersleutel aan de rechterkant van de tabel de velden selecteren die u in uw overzicht wenst te zien.

Gebruikers

Binnen PARTS-PIM heeft u zelf de mogelijkheid om extra gebruikers aan te maken. Deze gebruikers kunt u zelf rechten toekennen, zij kunnen dan alleen de aanpassingen maken waar u rechten aan toekent. WebPixels gebruikt de persoonsgegevens alleen om de initiële e-mail te verzenden om te kunnen inloggen op PARTS-PIM. Verder doen zij niets met deze persoonsgegevens, deze zijn puur voor uw eigen administratie.

Gebruiker aanmaken

Een nieuwe gebruiker maken we aan door op de knop nieuw te klikken in de menu balk, hierna komt u in een nieuw venster terecht waarin u de gegevens van de gebruiker kan gaan invullen. Veel informatie is optioneel en hoeft niet verplicht te worden ingevuld. Onderstaand lopen wij door het proces heen van het aanmaken van een gebruiker per tabblad.

Tabblad Algemeen

Op het tabblad algemeen gaan we de algemene informatie over de gebruiker invullen, dit doen wij in verschillende blokken:

Blok Algemeen

In het blok Algemeen worden algemene opgegeven:

• Voornaam (verplicht)
  • Voorletters
  • Tussenvoegsel
  • Achternaam (verplicht)
  • Geslacht
  • Titel
  • Hoofdgebruiker (is dit de hoofdgebruiker van het programma?)
  • Gebruiker actief
  • Gebruiker functie (De geselecteerde functie is van belang voor de beschikbare rechten)
Blok Persoonlijk

In het blok Persoonlijk worden persoonsgegevens opgegeven:

• Geboortedatum
  • Nationaliteit
  • Taal
  • Telefoon
  • Mobiel
  • E-mailadres (verplicht)
  • Website adres
Blok Privacy Beheer

Het blok privacy beheer wordt gebruikt om informatie m.b.t. de gebruikersnaam en het wachtwoord in te stellen. Deze informatie komt overeen met de instellingen die u heeft gemaakt op het #Tabblad Communicatie van het #Stamgegevens menu:

• Gebruikersnaam (Verplicht, minimum aantal karakters zoals ingesteld)
  • Begindatum (wordt automatisch ingevuld op de dag van aanmaken)
  • Actief tot (kunt u invullen om bijvoorbeeld tijdelijk toegang te verlenen)
  • Leeftijd wachtwoord (geeft aan hoe oud het wachtwoord is wat u heeft toegekend)
  • Nieuw wachtwoord (Verplicht, geef een wachtwoord aan conform het ingestelde aantal karakters)
  • Herhaal wachtwoord (Verplicht, herhaal het wachtwoord zoals bij nieuw wachtwoord ingevoerd)
Blok Social media

Dit blok kan volledig optioneel worden gevuld, hier heeft u de mogelijkheid om de social media links van uw gebruiker in te stellen.

Blok Profielfoto

Om de gebruiker af te maken heeft u de mogelijkheid om een profielfoto te uploaden.

Blok 2ba FTP inlog

In het laatste blok vult u uw 2ba gegevens in als u van plan bent om via deze gebruiker informatie via een INSBOU bestand te gaan versturen naar 2ba. Door middel van het ingeven van deze gegevens kunnen wij vanuit PARTS-PIM direct een verbinding maken met 2ba en zetten het bestand zodra u dit heeft goedgekeurd door naar 2ba.

Synchronisatie

Indien u een API verbinding heeft met een ERP pakket of webshop welke zogenaamde Webhooks ondersteund dan zult u in het synchronisatie menu berichten gaan ontvangen. De berichten betreffen seintjes welke PARTS-PIM ontvangt van een ERP of webshop met betrekking tot aangepast producten. Om informatie zo eenzijdig mogelijk te houden kan vanuit de PARTS-PIM software worden beslist wat er met deze informatie dient te gebeuren.

Product niet bekend in PARTS-PIM

Het kan zijn dat er in het ERP pakket of op de webshop een nieuw product wordt aangemaakt. In het synchronisatie overzicht zal het product verschijnen en krijgt u de mogelijkheid om te kiezen wat u met dit product wenst te doen:

• Nieuw product aan PIM toevoegen (Het nieuwe product wordt toegevoegd met de beschikbare gegevens, u dient het product zelf verder te controleren en waar nodig compleet te maken)
  • Niets doen, gegevens niet verwerken (Het nieuwe product wordt niet toegevoegd en zal als niet toegevoegd in de synchronisatie lijst worden gezet)

Product aanpassing, niet bekend in PARTS-PIM

Indien er een product in het ERP pakket of op de webshop wordt aangepast (per ongeluk of express) zal er een bericht worden verzonden welke beschikbaar wordt in het synchronisatie menu. Je krijgt nu drie opties om aan te geven wat er met de wijziging dient te gebeuren:

• Productgegevens PIM terugzetten (U heeft wellicht per ongeluk een wijziging aan gebracht en zet de product informatie uit de PIM terug naar uw ERP of Webshop omgeving om de fout te herstellen)
  • Product in PIM bijwerken (U heeft bewust een wijziging aangebracht, en neemt de aanpassing hiermee over in het PIM systeem)
  • Niets doen, gegevens niet verwerken (Er wordt niets met de wijziging gedaan)

E-mail/Ticket

Het e-mail en ticket menu is er om diverse berichten vanuit het systeem te kunnen lezen en om tickets aan te maken als u tegen problemen aan loopt.

Postvak IN

In het Postvak IN ontvangt u informatie vanuit het systeem als er bijvoorbeeld problemen zijn geconstateerd bij het maken van een Export bestand of als u een nieuwe gebruiker hebt aangemaakt. U kunt de informatie in het toegezonden bericht lezen en waar nodig actie ondernemen.

Gelezen berichten kunt u eventueel selecteren en met de knop prullenbak verwijderen.

Prullenbak

Alle door u verwijderde berichten komen eerst in de prullenbak terecht waar u nog de mogelijkheid heeft om een bericht terug te halen

Mijn Tickets

Bent u tegen een bug aangelopen of heeft u een algemene vraag dan kunt u via het mijn tickets menu een nieuw ticket aanmaken. In de ticket heeft u namelijk uitgebreide mogelijkheden om uw probleem te beschrijven en om hier indien gewenst een bestand of afbeelding aan toe te voegen. Probeer een ticket altijd zo compleet mogelijk te omschrijven, op deze manier kunnen wij deze vlot voor u afhandelen.

Nieuw Ticket

Met de knop nieuw Ticket kun je het Ticket aanmaken en aan WebPixels verzenden. De velden die dienen te worden ingevuld worden onderstaand verklaart:

• Soort Ticket (Dropdown, geef aan waarvoor je het Ticket aanmaakt)
  • Ticket prioriteit (Wat is jullie prioriteit voor het Ticket)
  • Onderwerp (Geef duidelijk aan waar het Ticket over gaat)
  • Omschrijving (Omschrijf duidelijk wat het probleem is of waar de vraag over gaat)
  • Externe kopiehouders (Vul de e-mailadressen in van andere personen die ook op de hoogte dienen te worden gehouden)
  • Bijlage (Ondersteun je vraag of probleem door een bijlage toe te voegen, dit kan vaak voor ons een hoop verklaren)

Een juist en goed omschreven ticket zorgt ervoor dat wij direct aan de slag kunnen zonder dat wij eerst contact op hoeven te nemen.