Verkoop

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In het menu verkoop bevindt zich op dit moment de module om bruto verkoopprijslijsten aan te maken.

Prijslijst beheer

In het prijslijst beheer maakt u uw prijslijsten aan en koppelt u de gewenste producten aan deze prijslijst. Op deze manier houdt u de prijslijsten overzichtelijk, deze kunt u uiteindelijk samenvoegen in een PDF prijslijst met uw eigen voor en achterzijde.

Excel prijslijst

De basis van iedere prijslijst in PARTS-PIM is een excel prijslijst, zonder deze prijslijst kunnen wij in een later stadium geen PDF prijslijsten genereren.

Nieuw

Een nieuwe prijslijst maakt u aan door rechts boven in het venster op de knop nieuw te klikken, u krijgt nu een venster voor u waar u de onderstaande waarden dient in te vullen:

• Titel (Geef de prijslijst een naam)
  • Url alias (wordt automatisch gevuld op basis van uw titel)
  • Subtitel (Verplicht, deze kan identiek zijn aan de titel of aangepast. Deze subtitel wordt toegepast in de PDF prijslijst)
  • Volgorde (Kan worden aangepast na het opslaan van de nieuwe prijslijst)
  • Toegangsniveau (Openbaar, geregistreerd of bijzonder)
  • Taal (Geef de taal van de prijslijst aan)
  • Export Formaat (Geef aan in welk formaat u de prijslijst wenst te downloaden)
  • Filenaam (maak een bestandsnaam, houd er rekening mee dat u in een bestandsnaam geen vreemde tekens plaatst en dat u spaties vervangt door koppeltekens (-) of een underscore (_))
  • Toekomst (Vink deze optie aan als u uw prijslijst automatisch wil laten bijwerken als er door u nieuwe toekomstige prijzen aan producten worden toegekend. Op het moment dat u de prijslijst na deze prijs aanpassing opnieuw download zijn de toekomstige prijzen direct zichtbaar in de prijslijst)

In het blok merklogo heeft u nog een mogelijkheid om een logo voor uw prijslijst te uploaden. Deze zal in je Excel prijslijst worden geplaatst.

In het blok velden keuze kunt u kiezen wat u wilt weergeven in uw prijslijst:

• ID# (Het ID nummer van het product)
  • Code (Het Artikelnummer van het product)
  • EAN (De EAN code van het product)
  • Categorie (De Categorie of Artikelgroep van het product)
  • Type (Het producttype)
  • Actief vanaf (Datum vanaf wanneer het product actief is)
  • Actief tot (Detatum tot wanneer het product actief is)
  • Verpakkingsgegevens
  • CBS-Code (De statistiek code / HS-code van het product)
  • Valuta (De valuta van de verkoopprijs)
  • Verkoopprijs
  • BTW-code: Verkoop
  • Eenheid (De verkoopeenheid van het product)

Nadat u alle velden heeft ingevuld een aangevinkt kunt u rechts boven in het scherm op opslaan klikken. U ziet dat er nu een extra knop beschikbaar is, genaamd koppelen. Via de knop koppelen heeft u de mogelijkheid om de producten te selecteren en toe te voegen aan de prijslijst. U selecteert de gewenste producten met het selectievakje aan de voorkant van de regel en klikt hierna rechts boven in het venster op Koppelen. Zodra u producten heeft toegevoegd zullen deze uit de lijst verdwijnen zodat u deze niet per ongeluk dubbel aan de prijslijst kan koppelen. Bent u klaar met koppelen dan klikt u rechts boven in het venster op terug, u keert nu terug naar het prijslijst venster.

Prijslijst downloaden

Nadat u uw nieuwe Excel prijslijst heeft aangemaakt en opgeslagen krijgt u de mogelijkheid om de prijslijst te downloaden. U keert terug naar het overzicht van de prijslijsten en zoekt uw prijslijst op. Vooraan de balk naast het selectievakje ziet u een groene knop met een afbeelding van een document, zodra u op deze knop klikt zal de download worden aangemaakt en ontvangt u een e-mail zodra deze gereed is. De download kunt u hierna ophalen in het Log boven in de blauwe menubalk.

Wijzigen

Een prijslijst kunt u wijzigen door op de titel van de prijslijst te klikken of door de prijslijst voor aan de regel te selecteren en daarna rechts boven in het venster op wijzigen te klikken. Hierna komt u weer in het venster terecht om de prijslijst te bewerken, vanuit dit scherm kunt u rechts boven in weer kiezen voor koppelen om op deze manier producten aan de prijslijst toe te voegen of te verwijderen.

Verwijderen

Een prijslijst kunt u verwijderen door de prijslijst te selecteren aan de voorkant van de regelen en daarna rechts boven in het venster op verwijderen te klikken. Zodra u een prijslijst verwijderd die aan een PDF prijslijst is gekoppeld dan zal deze niet meer beschikbaar zijn binnen deze PDF prijslijst.

PDF Prijslijst

Als u een prijslijst heeft aangemaakt in Prijslijst beheer dan kunnen wij deze prijslijst(en) gaan gebruiken om een PDF prijslijst te maken. Deze PDF prijslijst kan tevens worden uitgevoerd in uw huisstijl als u deze heeft ingesteld (zie Beheer#Tabblad_Huisstijl).

Om een PDF prijslijst aan te kunnen maken en te downloaden dienen wij in het Prijslijst beheer rechts boven in het venster op de blauwe knop PDF Prijslijsten te klikken. U komt nu in het PDF prijslijsten menu terecht waarvandaan wij de prijslijsten kunnen aanmaken en beheren. U keert weer terug naar het vorige menu door rechts boven in het venster op de knop sluiten te drukken.

Nieuw

Een nieuwe PDF prijslijst maken wij door rechts boven in het venster op de knop nieuw te drukken. Er volgt nu een venster waarin u wordt gevraagd diverse waarden in te vullen:

• Titel (De titel van de prijslijst bijvoorbeeld Brutoprijslijst April 2019, deze zal op de voorpagina van de prijslijst worden weergegeven)
  • Filenaam (Maak een bestandsnaam, houd er rekening mee dat u in een bestandsnaam geen vreemde tekens plaatst en dat u spaties vervangt door koppeltekens (-) of een underscore (_))
  • Omschrijving (Plaats een omschrijving of mededeling, deze zal onder de titel worden weergegeven)
  • Levering/betaling condities (Plaats hier uw levering/betaling condities. Als u deze heeft ingevuld in Beheer#Tabblad_Bedrijfsinformatie dan kan u met de knop "Standaard condities plaatsen" deze ophalen en in het velt plaatsen. De levering/betaling condities zullen onder de omschrijving op de voorpagina worden geplaatst)
  • Naam uitgever (Hier kunt u een naam aangeven, bijvoorbeeld uw eigen naam of uw Bedrijfsnaam)
  • Iedere prijslijst op nieuwe pagina? (Standaard zal PARTS-PIM als u meerdere prijslijsten selecteert deze allemaal direct achter elkaar zetten. Door deze optie aan te zetten zal iedere nieuwe prijslijst op een nieuwe pagina beginnen)

Als u bovenstaande gegevens heeft ingevuld dan kunt u rechts boven in het scherm op opslaan klikken. U ziet nu dat aan de rechterkant het blok Selecteer Excel bestand beschikbaar wordt, vanuit het dropdown menu kunt u nu een of meerdere Excel prijslijsten selecteren om toe te voegen aan uw PDF prijslijst. Om te voorkomen dat u een prijslijst dubbel aanklikt zal deze uit het dropdown menu verdwijnen zodra deze is toegevoegd.

Nadat u de prijslijsten heeft geselecteerd kunt u deze sorteren in het blok aan de rechterkant genaamd geselecteerde bestanden sorteren. U pakt eenvoudig de prijslijst op en deze verplaatst u naar de gewenste positie.

Als u klaar bent met de prijslijst kunt u op save klikken om terug te keren naar het overzicht.

Prijslijst downloaden

Nadat u uw nieuwe PDF prijslijst heeft aangemaakt en opgeslagen krijgt u de mogelijkheid om de prijslijst te downloaden. U keert terug naar het overzicht van de prijslijsten en zoekt uw prijslijst op. Vooraan de balk naast het selectievakje ziet u een groene knop met een afbeelding van een document, zodra u op deze knop klikt zal de download worden aangemaakt en ontvangt u een e-mail zodra deze gereed is. De download kunt u hierna ophalen in het Log boven in de blauwe menubalk.

Wijzigen

Een PDF prijslijst kunt u wijzigen door op de titel van de prijslijst te klikken of door de prijslijst voor aan de regel te selecteren en daarna rechts boven in het venster op wijzigen te klikken. Hierna komt u weer in het venster terecht om de prijslijst te bewerken.

Verwijderen

Een prijslijst kunt u verwijderen door de prijslijst te selecteren aan de voorkant van de regelen en daarna rechts boven in het venster op verwijderen te klikken.