Hoofdpagina

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op de kennisbank van PARTS-PIM

Hier vindt u alle informatie over het gebruik van de PARTS-PIM software, eenvoudig uitgelegd aan de hand van instructies en afbeeldingen. Via onderstaande links kom je terecht op de corresponderende menu pagina's van het PARTS-PIM programma:

Beheer

Het beheer menu van PARTS-PIM omvat de meeste vaste instellingen en waarden die benodigd zijn voor de werking van de software. In het beheer menu kunt u terecht voor:

• Bedrijfsinformatie
  • Gebruikersinstellingen
  • Import/Export instellingen
  • Huisstijl
  • Systeem instellingen
  • Bebruikseenheden
  • EAN (GTIN) beheer module
  • EANCOM 7065 verpakkingen database
  • Synchronisatie menu
  • Email / Ticket systeem

Financieel

Het menu Financieel bevat instellingen die met uw ERP omgeving overeen dienen te komen in het geval dat uw ERP systeem met PARTS-PIM is gekoppeld. U vindt hier:

• Btw codes en percentages
  • Valuta beheer en wisselkoersen
  • Afnamegroep beheer
  • Kortingsgroep beheer

Verkoop

Het verkoop menu huisvest modules die u commercieel ondersteunen. Op dit moment is er beschikbaar:

• Prijslijst beheer, om brutoprijslijsten te genereren

Voorraad

Het voorraad menu is het hart van de PARTS-PIM Product Informatie Management software. Binnen dit menu worden alle producten, categorieën en typen beheert. U vindt hier:

• Producten overzicht en beheer
  • Categorieën overzicht en beheer
  • Type beheer
  • Fabrikanten overzicht en beheer

Relaties

Uw relaties kunt u kwijt in het relaties menu. Hier kunt u onder andere uw leveranciers opnemen en deze koppelen aan fabrikanten. Binnen het menu kennen wij:

• Leveranciers
  • Klanten (voor toekomstige functies)
  • Dealer/wederverkoper (voor toekomstige functies)

ETIM Dynamisch

PARTS-PIM maakt gebruik van de ETIM classificatie. ETIM is opgebouwd uit diverse versies en heeft een dynamische versie, de dynamische versie wordt door ons gehanteerd zodat u altijd beschikt over de laatste ETIM versie. U kunt het ETIM Dynamisch menu als naslagwerk gebruiken voor:

• ETIM Groepen
  • ETIM Klassen
  • ETIM Eenheden
  • ETIM Kenmerken
  • ETIM Waarden

Tevens willen wij kunt u voor het classificeren van uw producten eenvoudig terechte op de Classification Management Tool van ETIM International, rechts boven in kunt u de taal op Nederlands zetten en kunt u gebruik maken van synoniemen om de juiste classificatie voor uw producten te vinden.

Media Onderhoud

In het media onderhoud menu vindt u uw media bestanden. Denk hierbij aan afbeeldingen, documenten, databladen enzovoort. Binnen PARTS-PIM maken wij onderscheid in drie mappen:

• Interne media: voor uw huisstijl, importbestanden en ticket bijlagen.
  • Globale media: Afbeeldingen en documenten van fabrikanten welke aan uw producten worden gekoppeld.
  • Custom media: Uw eigen afbeeldingen en documenten die u zelf aan uw producten heeft gekoppeld.

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden proberen wij zoveel mogelijk per categorie op deze pagina te plaatsen. Mocht u ergens tegen aan lopen kijken even op deze pagina of uw vraag wellicht al is beantwoord.

PARTS-PIM is de productinformatie management software van WebPixels waarmee u eenvoudig uw producten organiseert, classificeert en beheert.