Financieel: verschil tussen versies

Uit PARTS-PIM Knowledgebase
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Kortingsgroep)
(Kortingsgroep)
Regel 78: Regel 78:
  
 
== Kortingsgroep ==
 
== Kortingsgroep ==
In het menu Kortingsgroep maakt u de kortingsgroepen aan voor uw producten of staan de kortingsgroepen van uw leveranciers. Ook binnen het menu kortingsgroep maken wij onderscheid tussen interne en externe kortingsgroepen. Interne kortingsgroepen zijn kortingsgroepen die u zelf toekent aan de producten, uw afnemers weten op deze manier wat voor korting er aan het product hangt. Externe kortingsgroepen zijn de kortingsgroepen van uw leverancier, u heeft de mogelijkheid om bij deze externe kortingsgroepen uw inkoopkorting in te vullen zodat uw netto inkoopprijzen automatisch worden uitgerekend. Daarnaast kunt u als u gebruik maakt van onze marge berekening (zoals uitgelegd op [[Beheer:#Blok_Financieel]]
+
In het menu Kortingsgroep maakt u de kortingsgroepen aan voor uw producten of staan de kortingsgroepen van uw leveranciers. Ook binnen het menu kortingsgroep maken wij onderscheid tussen interne en externe kortingsgroepen. Interne kortingsgroepen zijn kortingsgroepen die u zelf toekent aan de producten, uw afnemers weten op deze manier wat voor korting er aan het product hangt. Externe kortingsgroepen zijn de kortingsgroepen van uw leverancier, u heeft de mogelijkheid om bij deze externe kortingsgroepen uw inkoopkorting in te vullen zodat uw netto inkoopprijzen automatisch worden uitgerekend. Daarnaast kunt u als u gebruik maakt van onze marge berekening (zoals uitgelegd op [[Beheer:Beheer#Blok_Financieel]]
  
 
=== Nieuw ===
 
=== Nieuw ===
 
Een nieuwe kortingsgroep
 
Een nieuwe kortingsgroep

Versie van 7 mei 2019 om 09:59

Binnen het menu Financieel bevinden zich onderdelen met betrekking tot het instellen van valuta, btw, afname- en kortingsgroepen

BTW

In het BTW menu vindt u een overzicht met door u ingevoerde BTW percentages die voor producten dienen te worden gebruikt. Deze percentages zijn voorzien van een code die dient te corresponderen met de code in uw ERP systeem.

Nieuw

Een nieuw BTW percentage maakt u aan via de knop nieuw rechts boven in het venster. U dient nu de onderstaande waarden te vullen:

  • Code (Deze waarde dient overeen te komen met uw ERP systeem)
  • Omschrijving (Korte omschrijving van het BTW percentage)
  • WebShop omschrijving (Hoe wenst u dat dit percentage wordt beschreven bij weergave op een webshop)
  • Type (Geef aan of het inclusief, exclusief of een nul tarief betreft)
  • Geblokkeerd (Geef aan of het dit tarief nog mag worden toegepast of niet)

Aan de rechterzijde van het scherm heeft u de mogelijkheid om het percentage in te vullen. Bij een nul tarief geeft u de waarde 0,00 in.

Wijzigen

Om een BTW percentage te wijzigen kunt u eenvoudig op de code of de omschrijving klikken. Het is ook mogelijk om een percentage te selecteren vooraan de regel en daarna op wijzigen te klikken rechts boven in het venster.

Als er een percentage wijzigt heeft u de mogelijkheid om het nieuwe percentage aan een bestaande code toe te voegen, dit zorgt ervoor dat u uw producten niet allemaal hoeft te wijzigen. Volg de stappen hierboven om in het venster te komen om een BTW percentage te wijzigen, ga naar het blok BTW-percentages aan de rechterkant en klik op de "+" onder het ingevulde percentage. U kunt nu een nieuw percentage hier toevoegen en er een ingangsdatum voor kiezen.

Verwijderen

BTW percentages kunnen ook worden verwijderd, dit doet u door het percentage te selecteren en rechts boven in het venster op verwijderen te klikken. Houd er rekening mee dat een BTW percentage pas kan worden verwijderd als deze niet meer gekoppeld is aan producten.

Valuta beheer

In het menu valuta beheer kunt u de valuta aanmaken waarin u in- en verkoopt. Binnen de vreemde valuta kan er tevens gebruik worden gemaakt van de wisselkoers, u heeft hier de mogelijkheid deze aan te passen waarna de kostprijzen van uw producten direct worden aangepast binnen PARTS-PIM. Belangrijk is dat de code van de valuta overeenstemt met de code die wordt gebruikt binnen uw ERP systeem.

Nieuw

Om een nieuwe valuta aan te maken klikt u rechts boven in uw scherm op de knop nieuw. U dient nu een aantal waarden in te voeren:

  • Code (Dit is de code waarmee de valuta wordt aangeduid, deze code dient overeen te stemmen met uw ERP systeem)
  • Icon (Vul hier het valuta symbool in zoals €, $ of £)
  • Omschrijving (Vul een omschrijving zoals Euro, Amerikaanse Dollar of Britse Pond)
  • Wisselkoers > Euro (Vul de door u gewenste wisselkoers in, dit is geen live koers en wij raden altijd aan een voor u veilige marge aan te houden. In het geval van valuta Euro vult u 1 in)
  • Standaard (Geef aan of dit uw standaard valuta is)

Wijzigen

Een valuta wijzigen doet u eenvoudig door op de code van de valuta te klikken of door de valuta te selecteren en op de knop wijzigen te klikken rechtsboven in uw scherm. U komt nu in het scherm terecht van de valuta en uw ingevulde waarden. Hier heeft u nu onder andere de mogelijkheid om de wisselkoers van uw vreemde valuta bij te stellen. Na het aanpassen van de wisselkoers zal PARTS-PIM alle inkoopprijzen ten opzichte van de kostprijzen opnieuw berekenen met de door u ingegeven wisselkoers.

Verwijderen

Een valuta kan worden verwijderd door de regel te selecteren en op verwijderen te klikken rechts boven in het venster. Houd er rekening mee dat een valuta pas kan worden verwijderd als deze niet meer is gekoppeld aan producten.

Afnamegroep

Binnen het menu Afnamegroep beheert u uw afnamegroepen en worden de afnamegroepen van uw leveranciers geplaatst. Afnamegroepen zijn groepen waaraan kortingsgroepen worden toegekend, deze definiëren een bepaald assortiment producten.

Nieuw

Een nieuwe Afnamegroep maakt u aan door rechts boven in uw venster op de knop nieuw te klikken. We maken onderscheid in twee verschillende afnamegroepen, wel te verstaan interne en externe afnamegroepen. Interne afnamegroepen zijn de groepen die u zelf aan uw producten toe kent, externe afnamegroepen zijn afnamegroepen die zijn toegekend aan producten door uw leverancier. Maakt u gebruik van 2ba selectieprofielen dan zal PARTS-PIM de afnamegroepen van de leverancier voor u aanmaken.

Interne Afnamegroep

Een interne afnamegroep maakt u eenvoudig aan door de volgende waarden in te vullen:

  • Titel (Geef de naam van de afnamegroep op)
  • Url alias (wordt automatisch gevuld)
  • Bron (Kies hier voor Intern)
  • Publiceren (Ja of Nee)

Aan de rechterzijde heeft u de mogelijkheid om een verklarende tekst met betrekking tot de afnamegroep te plaatsen voor uw eigen administratie.

Externe Afnamegroep

Een externe afnamegroep maakt u eenvoudig aan door de volgende waarden in te vullen:

  • Titel (Geef de naam van de afnamegroep op)
  • Url alias (wordt automatisch gevuld)
  • Bron (Kies hier voor Extern)

Zodra u voor extern heeft gekozen krijgt u een extra invoermogelijkheid:

  • Leverancier (Via het vergrootglas kiest u uw leverancier waarvan deze afnamegroep is)
  • Publiceren (Ja of Nee)

Aan de rechterzijde heeft u de mogelijkheid om een verklarende tekst met betrekking tot de afnamegroep te plaatsen voor uw eigen administratie.

Wijzigen

Het wijzigen van een afnamegroep kunt u eenvoudig doen door op de titel van de afnamegroep te klikken of door deze voor aan de regel te selecteren en daarna rechts boven in het venster op de knop wijzigen te klikken.

Verwijderen

Een afnamegroep kunt u verwijderen door de afnamegroep voor aan de regel te selecteren en daarna rechts boven in het venster op verwijderen te klikken. Een afnamegroep kunt u pas verwijderen als hier geen kortingsgroepen meer aan gekoppeld zijn.

Kortingsgroep

In het menu Kortingsgroep maakt u de kortingsgroepen aan voor uw producten of staan de kortingsgroepen van uw leveranciers. Ook binnen het menu kortingsgroep maken wij onderscheid tussen interne en externe kortingsgroepen. Interne kortingsgroepen zijn kortingsgroepen die u zelf toekent aan de producten, uw afnemers weten op deze manier wat voor korting er aan het product hangt. Externe kortingsgroepen zijn de kortingsgroepen van uw leverancier, u heeft de mogelijkheid om bij deze externe kortingsgroepen uw inkoopkorting in te vullen zodat uw netto inkoopprijzen automatisch worden uitgerekend. Daarnaast kunt u als u gebruik maakt van onze marge berekening (zoals uitgelegd op Beheer:Beheer#Blok_Financieel

Nieuw

Een nieuwe kortingsgroep